01 330 72 79

Krušne skodelice

Krušne skodelice se uporabljajo za jedi, ki so v osnovi gostejše, npr. gobova juha, golaž, francoska solata, pasulj, segedin …





Izdelava skodelice

Krušna skodelica je narejena iz več vrst moke, da dobimo kompaktno sredico in ji tako podaljšamo obstojnost. Pokrov odrežemo 2–4 cm od vrha skodelice (višje odrežemo, večji volumen dobimo). Z nožem zarežemo vsaj 1 cm roba skodelice tako, da je ne predremo.Ko skodelico obrežemo, s prsti primemo sredico čim globlje in jo izvlečemo. Izdolbena skodelica ima 2–3 dl prostornine.

krušna skodelica, kruhova skodelica krušna skodelica, kruhova skodelica krušna skodelica, kruhova skodelica krušna skodelica, kruhova skodelica

Zanimivosti:

Vrste pšenične moke:

Moko najpogosteje dobimo z mletjem žitaric, čeprav obstajajo tudi drugačne (npr. iz kokosa ali ajde). Zrno kateregakoli žita ima ovojnico, kalček in zrno, moke pa med sabo razlikujemo predvsem po čistosti zrnja, ki ga meljemo.

več o tem

Polnovredno moko dobimo, če zmeljemo cela oluščena zrna (brez plev) skupaj s kalčkom in ovojnico, belo moko pa iz čistih zrn brez kalčka, odstranimo pa tudi otrobe (ovojnice zrn), medtem ko je graham moka grobo mleta polnovredna moka.

več o tem
Naročilo krušnih skodelic.
Naročilo domačih piškotov.