01 330 72 79

O podjetju

Pekarna Kovač je pekarna z bogato tradicijo, katere začetki delovanja segajo v leto 1995. V pripravo rahlega, okusnega kruha in drugih pekovskih izdelkov ter piškotov peki in slaščičarji Pekarne Kovač vlagajo vse svoje znanje in izkušnje.


Peki in slaščičarji v Pekarni Kovač prisegajo na kakovost ročne izdelave kruha in piškotov, brez dodajanja aditivov, to pa lahko zagotavlja edinstven okus izdelkov - okus po domačem.

Ponudba pekarne obsega veliko vrst kruha in pekovskih izdelkov, ročno izdelanih piškotov ter posebnost pekarne: piškote, primerne za diabetike.

Izdelki so brez hidrogeniziranih maščob in vsebujejo manj kot 1 % trans maščob.

Pekarna svoje izdelke prodaja v trgovinah na Brezovici pri Ljubljani, Horjulu in Borovnici, piškote, ki jih ročno izdelujejo v Pekarni Kovač pa lahko najdete tudi v trgovinah Fama, Kmetijske zadruge Agraria Koper in v trgovinah MercatorKje nas najdete?

Zanimivosti:

Vrste pšenične moke:

Moko najpogosteje dobimo z mletjem žitaric, čeprav obstajajo tudi drugačne (npr. iz kokosa ali ajde). Zrno kateregakoli žita ima ovojnico, kalček in zrno, moke pa med sabo razlikujemo predvsem po čistosti zrnja, ki ga meljemo.

več o tem

Polnovredno moko dobimo, če zmeljemo cela oluščena zrna (brez plev) skupaj s kalčkom in ovojnico, belo moko pa iz čistih zrn brez kalčka, odstranimo pa tudi otrobe (ovojnice zrn), medtem ko je graham moka grobo mleta polnovredna moka.

več o tem
Naročilo domačih piškotov.
Naročilo krušnih skodelic.